Gepubliceerd: 
Laatste update: 
26 december 2013 10:35
26 december 2013 12:41

'Game of Thrones populairste serie bij Bittorrent-downloaders'

De fantasy-serie Game of Thrones is de meest gedownloade serie van 2013 op het Bittorrent-netwerk. De top drie wordt aangevuld door Breaking Bad en The Walking Dead.

Foto:  HBO

Dat meldt TorrentfreakDe laatste aflevering van Game of Thrones is 5,9 miljoen keer gedownload via het Bittorrent-netwerk. Meer dan de helft van de downloads vinden plaats in de week na de uitzending.

Breaking Bad en The Walking Dead vullen de top drie aan, met respectievelijk 4,2 en 3,6 miljoen downloads.

Beide series worden beter worden bekeken in de huiskamer dan Game of Thrones, dat wordt uitgezonden op een betaalzender. Laatstgenoemde trekt gemiddeld 5,5 miljoen kijkers, Breaking Bad en The Walking Dead zijn goed voor respectievelijk 10,3 en 16,1 miljoen kijkers. 

Jeff Bewkes, directeur van HBO-eigenaar Time Warner, beweert dat de piraterij rondom Game of Thrones veel positieve publiciteit oplevert: "We krijgen meer aanmeldingen voor abonnementen op HBO. De titel voor meest gedownloade show vind ik ook beter dan het winnen van een Emmy."

De top tien wordt verder aangevuld door The Big Bang Theory, Dexter, How I Met Your Mother, Suits, Homeland, Vikings en Arrow.

Iron Maiden plant wereldtour met informatie van Bittorrent

Door: NU.nl/Daniël Verlaan

Eerdere berichten

Film over Viriginia Woolf

De Nederlandse regisseur Sacha Polak gaat een film maken over de lesbische schrijfster Virginia Woolf.

Lees meer

Downloadverbod

Nederland mag downloaden uit illegale bron niet meer toestaan. 

Lees meer