Pentagon vindt The Avengers onrealistisch

Laatste update:  8 mei 2012 15:37 info

AMSTERDAM - Het Amerikaanse ministerie van Defensie, het Pentagon, wilde niet meewerken aan de hitfilm The Avengers, omdat deze te onrealistisch zou zijn.

 Bekijk video

Vooral de in de film zeer prominent getoonde organisatie S.H.I.E.L.D. zou het Pentagon tegen de borst stuiten.

"Eerlijk gezegd weten we niet hoe deze (fictieve, red.) internationale organisatie werkt. Geven ze ons commando’s of vallen ze juist onder ons gezag?  We kwamen er niet uit en konden daarom niet samenwerken", zegt een woordvoerder van het Pentagon tegenover Wired.

Waakhond

S.H.I.E.L.D. wordt in verschillende Marvel-films als wereldwijd opererende, militaire waakhond in beeld gebracht.

Bekijk de trailer van The Avengers

Samuel L. Jackson speelt, niet alleen in The Avengers maar ook in andere Marvel-films zoals Thor, het personage Nick Fury (foto). Een leidinggevende spion in dienst van S.H.I.E.L.D.

Het Amerikaanse leger heeft in het verleden vaak zijn medewerking aan superheldenfilms verleend. Voor de film Iron Man stelde het leger zelfs speciale commando trainingstechnieken beschikbaar.

In The Avengers zijn weliswaar voertuigen van het Amerikaanse leger te zien, maar deze zijn bijna volledig per computer in de film geplakt.

Record

The Avengers bracht in het openingsweekend ruim 150 miljoen euro op en heeft daarmee een record opgesteld.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Facebook & Twitter

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter.

Lees meer

'Beste film ooit'

Na acteren en produceren ziet Robert Downey Jr. zichzelf in de toekomst als regisseur. In een interview met NU.nl zegt de acteur "snel" in de regisseursstoel te willen zitten.

Lees verder en bekijk video