Ben Kingsley in beeld voor schurkenrol Iron Man 3

Laatste update:  10 april 2012 10:02 info

AMSTERDAM – Ben Kingsley zou in de laatste fase van de onderhandelingen zijn om de schurk in Iron Man 3 te spelen.

Foto:  Wenn

Dit meldden bronnen aan filmsite Variety, maar maatschappij Marvel houdt de lippen stijf op elkaar.

Volgens de site hoeven fans er niet op te rekenen dat Kingsley The Mandarin gaat spelen, in de stripboeken de aartsvijand van Iron Man. Deze schurk heeft vooralsnog verstek laten gaan in de eerste twee films.

Het karakter van de 69-jarige Kinsgley zou iemand zijn die medeplichtig is voor het verspreiden van een virus via nano-robots. Het lijkt er daarom op dat de verhaallijn van Iron Man 3 gebaseerd zal zijn op de zesdelige stripserie van Warren Ellis uit 2005, waarin nanotechnologie een grote rol speelt.

Spionage

Eind maart liet regisseur en scenarist Shane Black weten dat het derde deel te vergelijken zal zijn met een thriller van spionageschrijver Tom Clancy.

Robert Dowing Jr. keert terug als Tony Stark, en dus Iron Man. Ook Don Cheadle (Warmachine), Scarlett Johansson (Black Widow) en Gwyneth Paltrow (secretaresse Pepper Potts) keren terug in de film die gepland staat voor 2013.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Facebook & Twitter

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter.

Lees meer

'Beste film ooit'

Na acteren en produceren ziet Robert Downey Jr. zichzelf in de toekomst als regisseur. In een interview met NU.nl zegt de acteur "snel" in de regisseursstoel te willen zitten.

Lees verder en bekijk video