Greenaway maakt film over Jeroen Bosch

Laatste update:  29 maart 2012 17:10 info

DEN BOSCH - Na Rembrandt van Rijn krijgt ook Jeroen Bosch een speelfilm over zijn leven van de hand van de Brits-Nederlandse filmmaker Peter Greenaway.

Foto:  ANP

De film moet in 2016, het jaar waarin de 500e sterfdag van de bekende kunstschilder wordt herdacht, in première gaan. Dat maakte de organisatie van het herdenkingsprogramma donderdag bekend.

De stichting benaderde Greenaway om het scenario te schrijven voor een speelfilm over de wereld van de middeleeuwse schilder Bosch (ca. 1450-1516).

De regisseur, die al lange tijd in Nederland woont, werkt inmiddels aan het verhaal en neemt ook de regie op zich. Een groot deel van de film wordt opgenomen in Bosch' woonplaats Den Bosch.

In 2007 kwam Greenaway met de film Nightwatching over het leven van Rembrandt van Rijn, ter gelegenheid van het 400e geboortejaar van de wereldberoemde schilder.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Facebook

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook.

Lees meer

Rijke acteurs

Ashton Kutcher is de best betaalde tv-acteur van 2014. De Two and a Half Men-ster verdiende in de afgelopen twaalf maanden zo'n 26 miljoen dollar (19,7 miljoen euro).

Lees meer en bekijk beeld