Bert Wagendorp maakt film over Mont Ventoux

Laatste update:  7 november 2010 09:08 info

AMSTERDAM - Schrijver en journalist Bert Wagendorp werkt met regisseuse Nicole van Kilsdonk en producent Hans de Wolf aan een film over vier oude vrienden die het plan opvatten om op hun racefiets de Mont Ventoux te gaan beklimmen.

Foto:  ANP

Dat heeft hij zondag gemeld. Producent KeyFilm benaderde Wagendorp eerder dit jaar om een filmscript te ontwikkelen over dit onderwerp. Het is het eerste filmscenario waar de journalist voor tekent.

Wagendorp is columnist voor de Volkskrant, hoofdredacteur van het literaire wielerblad De Muur en auteur van de sportverhalenbundel De dubbele schaar.

Het project, dat als werktitel Ventoux heeft, wacht momenteel op ontwikkelingssubsidie bij het Filmfonds. De tragikomedie moet ''het gevoel van Notting Hill of Four Weddings and a Funeral gaan ademen'', aldus Wagendorp.

Beoogd regisseur Nicole van Kilsdonk maakte eerder films als Ochtendzwemmers, Johan en Zadelpijn.

Racefietsende acteurs

Als hoofdrolspelers willen de makers in elk geval acteurs die regelmatig op een racefiets zitten. ''Ze moeten wel weten hoe je een berg opfietst'', stelt Wagendorp. ''Zoiets kan je niet acteren namelijk.''

Gijs Scholten van Aschat, Wilfried de Jong, Leopold Witte en de Vlaming Wim Opbrouck zijn gepolst voor de vier hoofdrollen. ''En ze waren onmiddellijk enthousiast. Zoals iedereen die met het project bezig is.''

Voor het ontwikkelen van het scenario zal Wagendorp gaan samenwerken met Van Kilsdonk. ''Het schrijven van een film is toch een ander vak dan het schrijven van een boek of column'', zegt de auteur. Hij werkt intussen aan een romanversie van het verhaal. Die zal komend jaar verschijnen bij uitgeverij L.J.Veen.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:
 

Eerdere berichten

Facebook & Twitter

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter.

Lees meer

Televizier-Ring

Onder andere Divorce, het avonturenprogramma Expeditie Robinson en de talkshow RTL Late Night zijn kanshebbers voor de Televizier-ring.

Lees verder