Vierde film Arthur Japin komt eraan

Laatste update:  22 mei 2008 16:33 info

AMSTERDAM - De opnamen van 'De vliegenierster van Kazbek', de nieuwe film van Arthur Japin, zijn deze week van start gegaan. Dat heeft distributeur Benelux Film donderdag bekendgemaakt.

Foto:  ANP

In de productie zijn rollen weggelegd voor Jack Wouterse, Sylvia Poorta en Sallie Harmsen. Het is de vierde film die Japin maakt met regisseuse Ineke Smits.

Ook de Roemeense actrice Anamarie Marinca is gestrikt voor de historische film. Zij speelde de hoofdrol in '4 months, 3 weeks and 2 days', die vorig jaar de Gouden Palm won op het filmfestival van Cannes.

Marie

'De vliegenierster van Kazbek', die volgend jaar in première gaat, draait om het dromerige meisje Marie, een rol van Madelief Blanken. Zij woont op het eiland Texel aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Haar rustige leventje wordt opgefleurd door de komst van een groep Georgische soldaten, die hun cultuur en muziek meenemen.

Japin werkte al drie keer eerder samen met Smits, aan de films 'Hoerenpreek', 'De wolkenpreek' en 'Magonia'. De 51-jarige auteur schreef de bestsellers 'De zwarte met het witte hart' en 'Een schitterend gebrek'.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:
 

Eerdere berichten

Facebook & Twitter

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter.

Lees meer

Robin Williams

Familieleden en vrienden van Robin Williams zijn zaterdag in San Francisco samengekomen voor een eerbetoon aan de acteur.

Lees verder