Minder zout en suiker in zomergroenten uit pot

Producenten van groenteconserven en supermarkten voegen voortaan minder zout en geen suiker meer toe aan 'zomergroenten' uit pot of blik.

Doperwten, wortels, doperwten-wortelcombinatie en jonge kapucijners worden zonder toegevoegd suiker en met tot 25 procent minder zout verwerkt. Ook maïs bevat voortaan minder zout, meldt het Centraal Bureau Levensmiddelhandel (CBL) maandag.

Tuinbonen, sperziebonen en snijbonen werden al zonder toegevoegd suiker verwerkt en bevatten voortaan ook minder zout. Alle huismerkproducten en merkproducten die in Nederland te koop zijn, vallen onder de nieuwe afspraak.

De oude blikgroenten worden langzamerhand vervangen door de nieuwe blikgroenten die minder zout en suiker bevatten.

Er zijn momenteel ook plannen om het zout en de suiker te verminderen in 'wintergroenten' en appelmoes.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie