Nestlé ontwikkelt 'nieuwe suiker' die zoeter smaakt

Chocoladefabrikant Nestlé claimt een techniek te hebben ontwikkeld die de structuur van suiker verandert. Hierdoor kan het suikergehalte in repen tot 40 procent worden verlaagd zonder dat de smaak verandert.

De belangrijkste technoloog van Nestlé legt bij The New York Times uit dat onderzoekers de samenstelling van gewone suiker hebben veranderd. Hieruit kwam een nieuwe suiker voort, die sterker zou proeven op de tong, waardoor er minder van nodig is om producten te zoeten.

De Zwitserse fabrikant wil de precieze techniek nog niet onthullen, maar spreekt van "werkelijk baanbrekend onderzoek".

De nieuwe suiker wordt vanaf 2018 in de chocolade van Nestlé verwerkt. Volgens de Times kan de ontdekking, mits effectief, een doorbraak zijn in de missie om zoetigheid gezonder te maken.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie