'Bier vaak niet erg duurzaam geproduceerd'

Nederlandse bieren scoren hooguit een nipte voldoende voor duurzaamheid. Dat zegt de organisatie Rank a Brand, die 33 internationale merken doorlichtte.

Gekeken werd onder meer naar de CO2-uitstoot, de ingrediënten, het energiebeleid en de milieuvriendelijkheid van verpakkingen. De resultaten zijn gepubliceerd in de Beer Ranking 2016.

Het Duitse biologische biermerk Neumarkter Lammsbräu krijgt de hoogste score: een B-label ('goed op weg'). Dit merk is in Nederland echter niet breed te koop. Van de bekende merken scoort Gulpener het best. Het merk kreeg een C-label ('redelijk op weg'), net als onder meer Brand, Hertog Jan, Amstel en Heineken. Deze merken scoren wel iets lager.

Onder meer Grolsch en Palm zitten met het D-label nog een niveau lager. Bij deze merken is duurzaamheid wel een doel maar moet er "nog veel gebeuren". Bavaria, Duvel en Leeuw Bier belanden in de laagste categorie: het E-label.

Laagvliegers Bavaria en Grolsch doen het in Nederland overigens redelijk, maar het is onduidelijk hoe zij in het buitenland presteren.

Lees meer over:

CookLoveShare (mediapartner)

CookLoveShare (mediapartner)
NU.nl werkt samen met CookLoveShare op het gebied van eten en drinken. Volg alles van deze mediapartner. 

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie