Honig haalt smaakversterkers uit producten

In de producten van Honig zullen aan het eind van de maand geen e-nummers meer zitten. Het voedingsmerk doet smaakversterkers en palmvet in de ban. Ook het gehalte zout zal worden verlaagd.

Deskundigen zeggen al jaren dat het hoge zoutgehalte en de toevoeging van kunstmatige smaakstoffen en -versterkers af moet nemen in de kant-en-klaar maaltijdmixen.

Een woordvoerder van het bedrijf laat aan Financieel Dagblad weten dat de consument nu ook anders wil en dat de reden is voor het afschaffen van de e-nummers. "Het ging altijd om enkelingen, maar nu merken we dat die meer aanhang krijgen."

De nieuwe recepturen bevatten gemiddeld 13,6 procent minder zout dan in 2014. Destijds maakte Honig bekend de recepturen te gaan veranderen.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie