Consument vindt kwaliteit van vlees steeds belangrijker

Consumenten kiezen steeds vaker voor vlees waarbij in het productieproces aandacht is besteed aan het dierenwelzijn. 

Dat blijkt uit onderzoek dat het GFK Huishoudpanel uitvoerde voor vleesverwerkingsbedrijf Vion.

Van de 2.500 ondervraagde huishoudens vindt een meerderheid vlees een belangrijk voedingsmiddel, ook al is het volgens hen niet van belang om het dagelijks te eten. 60 procent vindt Nederlands vlees van uitstekende kwaliteit. 

Voor consumenten wordt de kwaliteit van vlees steeds belangrijker; daarom stijgt de vraag naar biologisch vlees en vlees met een welzijnskeurmerk. Ook zijn vleeseters bereid meer te betalen voor het voedsel. Hierbij speelt volgens het onderzoek ook een rol dat de consument vindt dat boeren genoeg moeten verdienen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie