Nieuwe wet maakt Belgische mayonaise minder vet

Belgische mayonaise hoeft niet meer 80 procent vetstof en 7,5 procent eigeel te bevatten. De regering heeft de zogenoemde 'mayonaisewet' aangepast.

Nu moet de mayonaise 70 procent vet bevatten en 5 procent eigeel. Koning Filip van België ondertekende op 26 mei de nieuwe wet, maar dat is recentelijk pas bekendgemaakt. 

De regering wil er hiermee voor zorgen dat de Belgen kunnen concurreren met buitenlandse producten. Die mogen al langer een vetpercentage van 70 procent hanteren. 

Wel mogen fabrikanten nog altijd mayonaise met 80 procent vet en 7,5 procent eigeel produceren.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie