Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit ontwikkelt richtlijnen voor zout

De Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit zet meer druk op voedselfabrikanten om de hoeveelheid zout in verwerkt voedsel af te laten nemen. Door middel van niet verplichte richtlijnen hoopt de autoriteit de fabrikanten te overtuigen.

Het is de eerste keer dat de overheid zich op deze manier bemoeit met de zoutinname van Amerikanen, zo meldt Time. De richtlijnen geven hoeveelheden op voor 150 voedselcategorieën, van ontbijtgranen tot pizza.

In de richtlijnen staan plannen die binnen twee jaar kunnen worden bereikt, maar ook voor de langere termijn. "Het is voor consumenten nog steeds erg lastig om niet te veel zout binnen te krijgen", aldus een woordvoerder van de voedsel- en warenautoriteit.

Het voorstel voor de richtlijnen volgt op regels in New York City waarin restaurantketens verplicht zijn een zoutvaatje te zetten op het menu bij maaltijden die meer dan de aanbevolen hoeveelheid zout bevatten.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie