Britse zwangere vrouwen mogen weer zacht gekookte eieren eten

Zwangere vrouwen lopen geen gevaar meer als ze een gepocheerd of zacht gekookt ei eten.

Ongeveer dertig jaar na de uitbraak van de bacterie salmonella stellen Britse experts van de Advisory Committee on the Microbiological Safety of Food (ACMSF) dat het gevaar is geweken, aldus The Telegraph zaterdag.

De kans is zeer klein dat eieren in Groot-Brittannië tegenwoordig de bacterie dragen. Dat betekent dat zwangere en oudere vrouwen geen zorgen meer hoeven te maken zodra ze een rauw ei hebben gegeten.

De reden dat de kans op salmonella zeer klein is geworden komt door het feit dat de afgelopen vijftien jaar de hygiëne van kippen een stuk beter is geworden. Wel worden de Britten erop geattendeerd dat geïmporteerde eieren mogelijk nog wel gevaarlijk zijn.

Het is vooralsnog niet bekend of de eieren in Nederland voor zwangere vrouwen een stuk veiliger zijn geworden.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 
Tip de redactie