Drukte op weg naar Rock Werchter door hevige regenval

Hevige regenval zorgt voor drukte richting Rock Werchter. Door het water is het aantal parkeerplaatsen in de omgeving van de festivalweide gehalveerd. Ook staan bezoekers op weg naar het festival in lange files.

De festivalorganisatie twitterde nog voor het middaguur dat veel parkeerplaatsen vol waren.

Het Vlaams Verkeerscentrum deed een dringende oproep om gebruik te maken van de wat verder gelegen parkeerplaatsen om vanuit daar met een gratis pendelbus naar het terrein en de campings te reizen.

Bezoekers die maar één dag naar het festival gaan, hebben zelfs geen toegang tot de parkeerplaats en worden verzocht om met het openbaar vervoer te komen.

Houtsnippers

De organisatie is de afgelopen dagen druk bezig geweest om de wateroverlast te minimaliseren door stalen platen op de grond te leggen en zo'n zevenduizend kubieke meter houtsnippers over campingpaden te storten. Op Twitter wordt gekscherend al geadviseerd om met de boot naar het festival te komen.

Rock Werchter duurt tot en met zondag en gaat donderdag van start met Sir Paul McCartney als hoofdact. Ellie Goulding geeft eerder nog een optreden. Andere artiesten die optreden zijn Jake Bugg, Kaiser Chiefs, The London Souls en James Blake de revue.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie