Mysteryland wordt tweedaags festival

Mysteryland wordt voor het eerst in ruim twintig jaar weer een meerdaags festival. Daarnaast zal de Amerikaanse editie van het dance-evenement wederom plaatsvinden op de heilige grond van Woodstock.

Dat maakt organisator Duncan Stutterheim bekend aan AD

Stutterheim heeft het muziekfestival met een dag weten te verlengen. "Ik hoorde bezoekers klagen. Het festival is té groot, alles moet té gehaast." 

De organisator wil het festival ook aantrekkelijker maken voor internationale bezoekers. "Uit het buitenland komen ze niet massaal voor een dagje feest even naar Haarlemmermeer. Ik wil het aantal buitenlandse bezoekers van 8.000 in 2014 naar 15.000 brengen dit jaar."

Hij zegt ook niet te willen meedoen aan de "absurde biedingoorlog". "Ik heb ook het liefst Armin van Buuren, maar mijn persoonlijke plafond is maximaal vijf ton in de topcategorie." Liever compenseert Stutterheim in de atmosfeer.

Locatie

Mysteryland vindt traditioneel plaats op het 65 hectare grote Floriadeterrein, maar Stutterheim is in gesprek met de gemeente over een nog fraaiere locatie. "Een locatie van 1.000 hectare, met ruimte voor een camping waar eventueel alle 60.000 bezoekers terecht kunnen."

Ook de Amerikaanse versie van Mysteryland op het terrein van Woodstock krijgt een vervolg. "Dit jaar mogen we doorgroeien naar 25.000 bezoekers", aldus Stutterheim.

Drugs

Dat ook op dit festival genoeg recreatieve drugsgebruikers afkomen, lijkt Stutterheim maar al te goed te beseffen. Maar de organisatie lijkt voorbereid te zijn. Tegen WTF.nl licht Stutterheim een nieuwe campagne toe.

"We zijn nu een campagne gestart genaamd Celebrate Safe en daarmee hopen we meer bewustzijn onder de bezoekers te creëren." Helemaal broodnuchter hoeft de bezoeker echter niet te zijn.

"Zolang je er verstandig mee omgaat moet een pilletje makkelijk kunnen."

Lees meer over:
Tip de redactie