Voetbal

Engelsman Clattenburg fluit zondag finale van EK

De UEFA heeft vrijdag Mark Clattenburg aangesteld als scheidsrechter voor de EK-finale, die zondag gaat tussen gastland Frankrijk en Portugal.

De Engelsman floot eerder tijdens het toernooi al de groepsduels België-Italië en Tsjechië-Kroatië en het achtstefinaleduel tussen Zwitserland en Polen.

Clattenburg (41) leidde afgelopen seizoen ook al de Champions League-finale tussen Real Madrid en Atletico Madrid en Manchester United-Crystal Palace in de eindstrijd van de FA Cup.

Na de Portugees Pedro Proença in 2012 is Clattenburg de tweede scheidsrechter die in één seizoen zowel de finale van de Champions League als de eindstrijd van het EK krijgt toegewezen.

Tijdens de finale wordt Clattenburg bijgestaan door zijn assistenten Simon Beck en Jake Collin. De Hongaar Viktor Kassai is aangewezen als vierde official.

Kuipers

Nederlander Björn Kuipers maakte al geen kans meer op de finale van het EK. De scheidsrechter uit Oldenzaal werd door de UEFA na de kwartfinales naar huis gestuurd.

De EK-finale tussen Frankrijk en Portugal wordt zondag om 21.00 uur gespeeld in het Stade de France in Parijs. Frankrijk rekende in de halve eindstrijd af met wereldkampioen Duitsland (2-0) en Portugal versloeg Wales met dezelfde cijfers.

Lees meer over:

Overzicht: Transfers in de Eredivisie

Overzicht: Transfers in de Eredivisie
Het was een relatief rustige slotdag. Er vonden weinig mutaties plaats voor de transferdeadline.

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.
Tip de redactie