Voetbal

Bale vindt dat Wales na groepswinst moet gaan voor EK-titel

Na de groepswinst op het EK in Frankrijk vindt Gareth Bale dat Wales de ambitie moet hebben om het toernooi te winnen.

"Je doet niet mee aan een EK om drie wedstrijden te spelen en daarna weer naar huis te gaan. Het ultieme doel is om het toernooi te winnen", zei de 26-jarige sterspeler donderdag tegen de BBC.

Wales staat pas voor de eerste keer in de historie op het EK. Toch wist de debutant in groep B opponenten Engeland, Slowakije en Rusland achter zich te laten. 

"Dat is voor ons een morele overwinning", stelt Bale. "Het is natuurlijk altijd mooi om boven Engeland te eindigen. Bovendien zitten we nu aan de gunstige kant van het speelschema, al valt dat natuurlijk weg als we de volgende ronde niet weten te bereiken."

Wales neemt het zaterdag in de achtste finales op tegen Noord-Ierland, dat ook voor de eerste keer in de historie op een EK staat. De winnaar treft België of Hongarije in de kwartfinales.

Avontuur

Hoewel Bale hoopt dat Wales het in Frankrijk kan schoppen tot de finale, geniet de aanvaller van Real Madrid nu al van de prestaties van zijn ploeg. Zeker gezien het verleden.

"We hebben een ongelooflijk avontuur achter de rug met mindere periodes. Ooit waren we de nummer 112 van de wereld, nu horen we bij de beste zestien van Europa."

"En dit is niet iets waar we pas twee jaar aan werken", vervolgt Bale. "Dat doen we al sinds we jonge gasten van 16, 17 en 18 jaar oud zijn. De sfeer in de groep is momenteel geweldig. We genieten enorm van deze dagen."

Lees meer over:

Overzicht: Transfers in de Eredivisie

Overzicht: Transfers in de Eredivisie
Het was een relatief rustige slotdag. Er vonden weinig mutaties plaats voor de transferdeadline.

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.
Tip de redactie