Vmbo-leerlingen school Groningen moeten examen aardrijkskunde overdoen

24 vmbo-leerlingen van het CSG Augustinus in Groningen moeten hun aardrijkskunde-examen opnieuw maken. De school deelde namelijk een Bosatlas uit, terwijl dat niet is toegestaan bij het vmbo-examen.

"Er waren twee klassen van de richting vmbo gemengd-theoretisch die het examen maakten", vertelt Ritske Tulner, algemeen directeur van het CSG Augustinus. "In één daarvan heeft de school abusievelijk bosatlassen op de tafels gelegd. Bij het havo- en vwo-examen mag dat, maar bij het vmbo-examen niet."

De school kwam er zelf achter een fout gemaakt te hebben, zegt Tulner. "Toen hebben wij ogenblikkelijk contact gezocht met de Onderwijsinspectie, en die hebben het examen ongeldig moeten verklaren."

Bijles

De school heeft vrijdag alle examenkandidaten een brief gestuurd, en ook alle scholieren gebeld. "We hebben nog niet iedereen te pakken kunnen krijgen. Wellicht zijn sommige leerlingen al op vakantie", vertelt Tulner. 

De leerlingen mogen het examen in juni opnieuw maken. Mochten ze een herkansing nodig hebben, dan kan dat in het derde tijdvak. 

Volgens Tulner balen de leerlingen, maar nemen ze het sportief op. "We bieden ze ook extra bijlessen en ondersteuning aan, ter voorbereiding op de zitting in juni."

Examentips en samenvattingen

Examentips en samenvattingen
De beste tips, uitlegvideo’s en samenvattingen van Scholieren.com, ingedeeld op vak en niveau .

Livestream op Facebook

Livestream op Facebook
Elke examendag rond 17:00 uur bespreken Oscar en Julien het examennieuws van de dag en peilen ze de stemming.

Contact

Contact
Heb je een tip of een vraag voor de NU.nl/Scholieren.com-redactie?
Tip de redactie