Amerikaanse justitie onderzoekt postcontracten KLM en Air France

Justitie in de Verenigde Staten onderzoekt of contracten die KLM en zusterbedrijf Air France hebben lopen met het federale postagentschap United States Postal Service (USPS) wel door de beugel kunnen.

Dat staat in het vrijdag gepubliceerde jaarverslag van de luchtvaartmaatschappij.

KLM en Air France zijn al in maart 2016 geïnformeerd over het onderzoek, waar ook enkele grote Amerikaanse branchegenoten bij betrokken zijn.

In september volgde een formeel verzoek om informatie over de contracten met USPS over het internationale vervoer van post. Justitie gaf daarbij aan dat gespeurd wordt naar mogelijke malversaties.

Dat KLM de kwestie apart vermeldt in het jaarverslag, wijst erop dat het bedrijf aanzienlijke financiële consequenties niet kan uitsluiten. Zowel KLM als Air France werkt mee aan het onderzoek, waarvan de uitkomst nog ongewis is.

Twee weken geleden werd al bekend dat KLM, Air France en vrachtdochter Martinair alsnog 325 miljoen euro aan boetes moeten betalen in verband met verboden prijsafspraken die in het verleden zijn gemaakt met branchegenoten op het gebied van goederenvervoer. Daarvoor trof de luchtvaartgroep al in 2010 een financiële voorziening.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie