Lufthansa zet stap in langlopend pilotenconflict

Bij Lufthansa is een stap gezet in het al lang lopende conflict over het salaris van piloten. Een bemiddelaar is met voorstellen gekomen en die zijn door de Duitse luchtvaartmaatschappij geaccepteerd. 

Pilotenvakbond Vereinigung Cockpit gaat de oplossing nu voorleggen aan zijn leden, waardoor in maart meer duidelijkheid wordt verwacht.

Eind vorig jaar legden vliegers van Lufthansa nog meerdere dagen het werk neer. Daardoor zagen honderdduizenden passagiers hun vlucht geannuleerd worden. Aanleiding was een ruzie over onder meer salarissen, pensioenen en de toekomstvisie van de directie van Lufthansa. De piloten vinden dat zij al te lang geen loonsverhoging hebben gehad.

Bij de nu voorgestelde oplossing zouden 5400 piloten bij Lufthansa meer loon tegemoet kunnen zien. Ook zouden er voor een beperkt aantal vliegtuigen speciale arbeidsvoorwaarden buiten de cao om worden afgesproken.

De jaarlijkse kosten van Lufthansa nemen hierdoor met zo'n 85 miljoen euro toe. Over onder meer de pensioenen is nog geen overeenstemming bereikt.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie