Recordomzet voor supermarkten in week voor kerst

Supermarkten hebben in de week voor kerst een recordomzet van 879 miljoen euro gedraaid. In de week tussen de kerstdagen en de jaarwisseling bleef de teller steken op 624 miljoen euro.

De gemiddelde weekomzet van 751 miljoen euro over de laatste twee weken van het jaar bleef wel iets achter bij de verwachting, blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van onderzoeksbureau GfK.

De gemiddelde weekomzet lag wel 2,6 procent hoger dan een jaar eerder, maar GfK had gerekend op een bedrag van 765 miljoen euro.

De supermarktomzet nam over heel 2016 met 2,5 procent toe tot 34,5 miljard euro. Er werden 1,2 procent meer kassabonnen uitgedraaid. Op die bonnen stond gemiddeld een totaalbedrag van 22,53 euro. Dat is 1,3 procent hoger dan in 2015.

In zowel december als het hele vierde kwartaal nam de omzet in de supermarktbranche sterker toe dan gemiddeld. De groei was 3,3 procent. Maar van een echte versnelling is volgens GfK geen sprake. Het onderzoeksbureau rekent voor 2017 op een omzetgroei van 2,5 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie