Drukker Joh. Enschedé stopt met maken bankbiljetten

Koninklijke Joh. Enschedé stopt met het maken van bankbiljetten. Het besluit heeft volgens het bedrijf te maken met de overcapaciteit in de markt. 

De bankbiljettentak wordt vanaf begin volgend jaar geleidelijk afgebouwd, zodra huidige opdrachten zijn afgerond. Nederlandse bankbiljetten rolden al enkele jaren niet meer van de drukpersen. 

Volgens de drukker wordt de markt al jaren gekenmerkt door overcapaciteit, waardoor onder meer staatsdrukkerijen hun diensten tegen bodemprijzen aanbieden. De onderneming heeft nog gezocht naar samenwerkingspartners, maar aangezien dat niks opleverde ziet het zich genoodzaakt het over een andere boeg te gooien.

Joh. Enschedé zegt zich nu te willen toeleggen op andere producten als postzegels, visa en belastinglabels. Daarnaast zal het diensten aanbieden op groeimarkten als "brand protection" en "anti-counterfeit".

De medewerkers zijn donderdag ingelicht over de strategiewijzigingen. De drukker, die al sinds 1703 bestaat, kondigde donderdag daarbij ook een reorganisatie aan waarbij een "aanzienlijk" deel van de banen wordt geschrapt.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is alweer bijna tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

TMG

TMG
TMG is onderwerp van een overnamestrijd. Een profiel van een van de grootste mediabedrijven van Nederland.
Tip de redactie