Zakelijke dienstverlening zet 5 procent meer om in derde kwartaal

De zakelijke dienstverlening heeft in het derde kwartaal 5 procent meer omgezet dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Dat bleek uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De zakelijke dienstverleners boeken al drie jaar onafgebroken meer omzet, maar de groei nam de laatste vier kwartalen wel af zo merkt het statistiekbureau op.

De omzetgroei werd breed gedragen. Alleen de opbrengsten van de beveiligingsbranche daalden voor het tweede kwartaal op rij. Architecten en hoveniers deden, met een omzettoename van meer dan 10 procent, juist goede zaken. Ook de uitzendbranche realiseerde ruim 6 procent meer omzet.

Het vertrouwen van de ondernemers in de zakelijke dienstverlening vertoont een vergelijkbare trend als de omzet en is nu ruim drie jaar aaneengesloten positief.

Net als de omzettoename, is het vertrouwen de afgelopen drie kwartalen iets teruggelopen. Wel is het aanzienlijk groter dan gemiddeld in de afgelopen vijf jaar. Ook voor komend jaar zijn de prognoses positief.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie