Thomson Reuters ontslaat tweeduizend werknemers

Bij informatie- en mediaconcern Thomson Reuters verdwijnen tweeduizend banen. Dat maakt het moederbedrijf van persbureau Reuters dinsdag bekend

Om herstructurering van het concern te stroomlijnen neemt Thomson Reuters in het vierde kwartaal een buitengewone last van 200 tot 250 miljoen dollar.

De reorganisatie heeft effect op 150 locaties in 39 verschillende landen. Vooral op financiële en technologische afdelingen zal de herstructurering gevoeld worden, meldt een woordvoerder. De ontslagen zullen niet in de journalistieke tak van het bedrijf vallen.

Reuters meldt dat er wereldwijd 48.000 werknemers bij het bedrijf werkzaam zijn.

Eerder dinsdag presenteerde het bedrijf de kwartaalcijfers over het derde kwartaal van 2016. De omzet bleef met 2,74 miljard dollar (2,49 miljard euro) vrijwel gelijk aan die van een jaar eerder.

De verwachte omzetgroei over 2016 bleef met 2 tot 3 procent gelijk aan eerdere voorspellingen. Als gevolg van de buitengewone last verlaagde het bedrijf de onderliggende operationele winstmarge over heel 2016 van tussen de 18,4 en 19,4 procent naar 16 tot 17 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie