Duizenden banen gered bij Duitse supermarktketen Kaiser's Tengelmann

De werkgelegenheid bij de noodlijdende Duitse supermarktketen Kaiser's Tengelmann lijkt alsnog te worden gered. 

De al jaren om de winkels strijdende concurrenten Edeka en ReWe hebben na bemiddeling door ex-bondskanselier Gerhard Schröder een compromis bereikt, bevestigde de Duitse minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel maandag.

Volgens de minister worden daardoor 15.000 banen gered. Details over het akkoord werden nog niet bekendgemaakt, mede omdat de laatste financiële struikelblokken nog moeten worden opgeruimd. Belangrijkste voorwaarde is dat ReWe zijn officiële bezwaren tegen de overname van Kaiser's Tengelmann door Edeka van tafel haalt.

Kaiser's Tengelmann verkeert al langer in zwaar weer en besloot twee jaar geleden al zijn filialen te verkopen aan concurrent Edeka. Die deal werd echter tegengehouden door de mededingingsautoriteiten, die vonden dat de concurrentie op de markt te sterk werd beperkt.

De Duitse overheid draaide dat besluit vervolgens terug uit vrees voor het verlies van veel banen, waarna concurrent ReWe naar de rechter stapte. Die stelde dat supermarktbedrijf weer in het gelijk.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is alweer bijna tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

TMG

TMG
TMG is onderwerp van een overnamestrijd. Een profiel van een van de grootste mediabedrijven van Nederland.
Tip de redactie