'Verwachting 400.000 nieuwe personenauto's dit jaar niet gehaald'

De eerder afgegeven verwachting van BOVAG en RAI Vereniging dat er in 2016 vierhonderdduizend nieuwe personenauto’s geregistreerd zouden worden, wordt waarschijnlijk niet gehaald.

Het aantal zal blijven steken op ongeveer 380.000, zo melden de twee brancheverenigingen vrijdag.

Voor komend jaar verwachten de twee organisaties dat er 415.000 nieuwe personenauto’s geregistreerd zullen worden. Volgens BOVAG wordt de nieuwverkoop van auto’s geremd door de paralelle import van personenauto's als gevolg van fiscale wetgeving.

"Naar verwachting zullen er dit jaar ruim 180.000 gebruikte personenauto's geïmporteerd worden. Bijna een kwart van deze auto's is één à twee jaar oud en daarmee een directe concurrent op de markt van nieuwe auto's. Dat effect zal zich in 2017 ook voordoen, verwachten wij", aldus Bert de Kroon, voorzitter van BOVAG Autodealers.

Voorzitter Steven van Eijck van RAI Vereniging verwacht in 2017 "ruimte voor een gezondere markt". "Voor een nieuw kabinet ligt nog wel de opdracht om de bpm verder af te bouwen omdat deze nog altijd erg marktverstorend werkt en auto's onnodig duur maakt", tekent hij aan.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie