Eurostar gaat minder treinen inzetten

Eurostar International gaat de frequentie van zijn treindienstregeling tussen Londen en het Europese vasteland terugbrengen. Ook is de spoorvervoerder van plan tachtig banen te schrappen.

De ingrepen zijn nodig vanwege de afgenomen vraag naar treintickets. Eurostar meldde in juli al dat er in het tweede kwartaal minder passagiers vervoerd werden, met een omzetdaling tot gevolg. In aanloop naar het brexitreferendum treinden er minder zakenreizigers door de Kanaaltunnel. Door de recente aanslagen in Parijs en Brussel worden er de laatste tijd tevens minder toeristische tripjes naar die steden ondernomen.

Het is nog niet duidelijk hoe de dienstregeling precies gaat veranderen. Daarover wilde Eurostar dinsdag nog geen details geven. De onderneming gaat binnenkort met tien nieuwe treinen tijden. Die zijn langer en kunnen daardoor meer passagiers vervoeren.

De reorganisatie wil het bedrijf zoveel mogelijk via een vrijwillige vertrekregeling oplossen. Daarover lopen nog gesprekken met de vakbonden.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Dieselschandaal

Dieselschandaal
Nu er naar steeds meer fabrikanten onderzoeken lopen, wordt duidelijk hoe groot dieselgate eigenlijk is.

Reisverzekering

Reisverzekering
Wel of niet afsluiten? De zin en onzin van reisverzekeringen.
Tip de redactie