Duitse vliegmaatschappij gaat vluchten Neckermann uitvoeren

Reisorganisatie Neckermann Nederland kiest voor een extra luchtvaartmaatschappij naast Transavia. Met ingang van dit najaar zal het Duitse Small Planet Airlines een deel van de vakantievluchten voor Neckermann gaan uitvoeren.

Het Nederlandse label van reisconcern Thomas Cook kan hierdoor zijn reisaanbod uitbreiden en vaker naar populaire bestemmingen aan de Middellandse Zee vliegen.

Transavia blijft wel verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de Neckermann-vluchten. Volgens de reisorganisatie is de verdeling komende zomer 85 procent voor de vakantiedochter van KLM tegen 15 procent voor Small Planet.

De nieuwe partner vliegt straks vanaf Amsterdam op luchthavens in Spanje, Griekenland en Kroatië. Small Planet heeft een vloot van 21 vliegtuigen, voornamelijk zogeheten A320-toestellen, en vervoert momenteel bijna twee miljoen passagiers per jaar.

De in 2009 opgerichte chartermaatschappij wordt al veelvuldig ingezet door andere labels van Thomas Cook in onder meer Duitsland, Groot-Brittannië en Polen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie