Kredietbeoordelaar verhoogt kredietwaardigheid Cyprus

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) verhoogt de kredietwaardigheid van Cyprus. 

Volgens S&P presteert de economie van het euroland beter dan verwacht en zullen de Cypriotische overheidsfinanciën de komende jaren verder verbeteren.

Het kredietoordeel ging van BB- naar BB, met een positieve outlook. S&P verwacht dat de economie van Cyprus dit jaar met 2,7 procent zal groeien, terwijl in maart nog op 2 procent werd gerekend.

Voor de komende drie jaar rekent het bureau op gemiddeld 2,5 procent groei. Het land profiteert van een sterke dienstensector, toerisme en een aantrekkende consumptie.

Verder denkt S&P dat de begroting de komende tijd in evenwicht zal komen of zelfs een overschot zal laten zien, terwijl de schuld verder daalt. Cyprus moest in maart 2013 nog met een noodpakket van 10 miljard euro van de EU en het IMF van de ondergang worden gered.

S&P maakte verder bekend dat ook de kredietwaardigheid van Hongarije naar boven wordt bijgesteld. Daarnaast werd het vooruitzicht voor de kredietbeoordeling van Finland en Rusland verhoogd. Het bureau handhaafde zijn beoordeling van de rating en outlook van Luxemburg, Denemarken, Oostenrijk, Portugal en Litouwen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Sparen

Sparen
'Spaar niet voor later als je oud wordt, maar voor een reserve voor als je wasmachine kapot gaat.'
Tip de redactie