Nieuwe eigenaar Mediq vangt bot bij rechter

Apotheekbedrijf Brocacef Groep moet zich voorlopig houden aan het groothandelsverbod dat is opgelegd rond de overname door het bedrijf van de apotheken van Mediq. 

Dat heeft de voorzieningenrechter in Rotterdam bepaald.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaf eerder groen licht voor de overname van apotheken van Mediq door Brocacef, maar stelde wel een aantal voorwaarden op basis van voorstellen van Brocacef zelf.

Een daarvan was dat Brocacef de banden met een aantal franchisenemers en partners moet verbreken. Brocacef kwam volgens de toezichthouder later terug op dat voorstel, omdat de distributeur van geneesmiddelen en apotheekuitbater door het verbreken van de banden met franchisenemers aanzienlijke omzet misloopt.

Brocacef vroeg de rechter daarom tevergeefs om opschorting van het groothandelsverbod, tot de definitieve uitspraak in de bodemprocedure over de juistheid van het besluit. Die uitspraak wordt op zijn vroegst over een jaar verwacht.

Volgens de ACM kan het niet zo zijn dat in eerste instantie een vergunning wordt verleend op basis van een aantal voorwaarden en dat daarna een van die voorwaarden weer wordt geschrapt.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie