Investeerder Waterland zet afvalverwerker Attero in etalage

Investeerder Waterland zet afvalverwerker Attero in de etalage. Volgens Waterland is er aanhoudende en serieuze interesse voor de voormalige afvalverwerkingstak van energiebedrijf Essent, waardoor nu een proces is gestart voor de mogelijke verkoop van Attero.

De verwachting is dat het verkoopproces zeker tot het einde van dit jaar gaat duren, zo werd woensdag bekendgemaakt door de afvalverwerker. Mocht het inderdaad tot een verkoop komen, dan zal die pas in 2017 worden afgerond.

Waterland nam het bedrijf ruim twee jaar geleden voor 170 miljoen euro over van een groep gemeenten en provincies, nadat het buiten de verkoop van Essent aan het Duitse RWE was gehouden en eerdere pogingen tot een aparte verkoop waren mislukt.

Attero verwerkt jaarlijks zo'n 3,3 miljoen ton afval, dat onder meer gebruikt wordt om elektriciteit op te wekken. Het bedrijf telt vijftien fabrieken waar in totaal achthonderd mensen werken.

Vorig jaar was Attero goed voor een slordige 340 miljoen euro aan omzet. Daarop werd een winst van bijna 50 miljoen euro behaald.

Lees meer over:

Zakelijk

Zakelijk
Bekijk al het nieuws, achtergronden en tips voor mkb'ers. 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 06.00 uur weten wat het nieuws wordt?

finanzen.nl

finanzen.nl
finanzen.nl brengt nieuws, columns en achtergrondartikelen over de beurs.
Tip de redactie