G4S schrapt 150 banen bij beveiliging op Schiphol

G4S schrapt 150 banen bij de luchtvaartbeveiliging op Schiphol. Daarbij worden gedwongen ontslagen niet uitgesloten. 

Volgens het internationaal actieve beveiligingsbedrijf zijn er bij de divisie Aviation Security minder werknemers nodig omdat de luchthaven vorig jaar is overgestapt van een decentrale naar een centrale controle van passagiers.

G4S heeft afgelopen jaar al verschillende maatregelen genomen om de eigen organisatie in lijn te brengen met deze nieuwe situatie. Die ingrepen beken echter onvoldoende.

Het bedrijf streeft ernaar zo veel mogelijk medewerkers te herplaatsen, binnen G4S of elders, maar sluit gedwongen ontslagen niet uit.

De kwaliteit van de beveiliging op de luchthaven blijft gewaarborgd, aldus de onderneming. 

Vakbonden

De medewerkers en de ondernemingsraad zijn maandag geïnformeerd over het voorgenomen besluit. De vakbonden zijn uitgenodigd voor overleg over een sociaal plan. Volgens FNV-bestuurder Tanja Schrijver valt het nieuws bij de medewerkers rauw op het dak, nu net na de drukke zomerperiode.

G4S is overigens niet het enige beveiligingsbedrijf dat actief is op Schiphol. De andere spelers richten zich echter meer op andere delen van de luchthaven. Daardoor merkten zij volgens FNV minder van de overgang naar een centrale controle.

Bij G4S werken in Nederland ruim 6.500 mensen. Wereldwijd telt het bedrijf meer dan 610.000 werknemers. G4S is beursgenoteerd in Londen en Kopenhagen.

Lees meer over:
G4S

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie