Unilever erkent misstanden op theeplantages in India

Unilever erkent dat er nog veel werk aan de winkel is om misstanden op twee theeplantages van leveranciers in India uit te bannen. 

Dinsdag bleek uit een rapport van de Landelijke India Werkgroep (LIW) dat met name tijdelijke arbeidskrachten het, ondanks verbeteringen op de plantages, nog zwaar hebben.

Zo krijgen tijdelijke arbeidskrachten nog geen toereikende vergoeding voor overuren. Ook werken ze niet in alle gevallen beschermd wanneer ze pesticiden gebruiken en mogen ze zich niet verenigen in bijvoorbeeld een vakbond.

De arbeidsomstandigheden voor vaste arbeiders zijn wel verbeterd, maar de leveranciers zouden inmiddels relatief meer flexwerkers inhuren.

Standaarden verhogen

''Wij erkennen dat er vooruitgang wordt gemaakt in de Indiase thee-industrie, maar er moet meer worden gedaan om de standaarden voor werknemers op theeplantages en hun gezinnen te verhogen", zo laat Unilever woensdag in een reactie weten.

De Brits-Nederlandse fabrikant van onder meer voedingsmiddelen zegt samen met de leveranciers en certificeringsorganisatie Rainforest Alliance aan verbetering te werken.

Unilever liet eerder al weten niet van plan te zijn de banden met de probleemplantages te verbreken. ''We kunnen helpen de problemen op te lossen of we kunnen onze handen er helemaal van aftrekken. Als we dat laatste doen, gebeurt er sowieso niks, dus kiezen wij ervoor betrokken te blijven'', zei inkoopdirecteur Dhaval Buch daarover in een interview.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie