Franse betaalzender Canal+ gaat flink bezuinigen

Eigenaar Vivendi maakte vrijdag bekend dat zij driehonderd miljoen euro gaan bezuinigen op de kosten die de Franse divisie van betaalzender Canal + maakt.

Dat meldt Screendaily. "Het kostenbesparende plan zal geen invloed hebben op de klanten", laat het bedrijf in een persverklaring weten. "Er zal honderd miljoen worden bezuinigd op abonnement-gerelateerde kosten zoals marketing, 50 miljoen worden bespaard op kosten die te maken hebben met techniek en uitzending en er zal 150 miljoen euro minder worden uitgegeven aan programmaproductie."

Vivendi laat weten dat het resultaat van de bezuinigingen in 2018 zichtbaar zal zijn, waarvan de eerste 60 en 80 miljoen al dit jaar worden bespaard. Uit het eerste halfjaarresultaat dat donderdag door Vivendi bekend werd gemaakt, bleek dat Canal+ Frankrijk een verlies lijdt van 106 miljoen euro. In 2015 was dit nog 47 miljoen. Het aantal betalende leden daalde in de eerste zes maanden met 272.000 abonnementen.

Concurrentie

Canal+ kreeg de laatste jaren steeds vaker te maken met concurrentie, onder meer in de categorie entertainment en sport. Ook de opkomst van nieuwe spelers als BelN Sports en de toename aan digitale platforms zorgden voor een dalend aantal leden van de betaalzender.

De zender investeert jaarlijks 12,5 procent van zijn winst in de pre-acquisitie van Franse en Europese films. Het is nog niet bekend of dit percentage nu verlaagd wordt.

Lees meer over:

Inkomen

Inkomen
'Hoeveel geld genoeg is, moet je zelf beantwoorden', vertelt hoogleraar vastgoedeconomie Dirk Brounen.

Reisverzekering

Reisverzekering
Wel of niet afsluiten? De zin en onzin van reisverzekeringen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 
Tip de redactie