Farmaceut Mylan halveert prijs medicijnen na forse kritiek

De Amerikaanse farmaceut Mylan halveert de prijs van een van zijn medicijnen na forse kritiek op prijsstijgingen. Dat maakt het statutair in Nederland gevestigde bedrijf, met hoofdkantoor in het Britse Hertfordshire, donderdag bekend.

Zelfs de Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton sprak zich deze week uit over de prijs van de EpiPen, een prikpen tegen gevaarlijke allergische reacties, die in acht jaar zes keer over de kop is gegaan. Volgens Clinton was de "bespottelijke" prijsverhoging een voorbeeld van een bedrijf dat misbruik maakt van zijn klanten.

Mylan verlaagt de prijs nu van 600 naar 300 dollar voor klanten die gebruikmaken van een spaarkaart van het bedrijf. Volgens topvrouw Heather Bresch, die het mikpunt was van de kritiek, toont Mylan daarmee dat het een "langdurige en betrouwbare partner is van de allergiegemeenschap".

De beurskoers van Mylan staat sinds vrijdag onder druk nadat meerdere Amerikaanse congresleden opheldering hadden geƫist over de prijsstijgingen. De verklaring van Clinton zorgde woensdag voor nog eens een verlies met bijna 6 procent.

Lees meer over:

Zakelijk

Zakelijk
Bekijk al het nieuws, achtergronden en tips voor mkb'ers. 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 06.00 uur weten wat het nieuws wordt?

finanzen.nl

finanzen.nl
finanzen.nl brengt nieuws, columns en achtergrondartikelen over de beurs.
Tip de redactie