'Systeembank kan nog steeds niet afgewikkeld worden'

Er zijn nog steeds geen goede procedures om de grootste banken ter wereld op een goede manier af te wikkelen als ze in de problemen komen.

Er zijn banken nog steeds 'too-big-to-fail'. Dit stelt de Financial Stability Board (FSB) donderdag. De internationale toezichthouder merkt wel op dat er veel vooruitgang is geboekt.

Maar toezichthouders moeten beter in kaart brengen wat de liquiditeitsbehoeftes van noodlijdende instellingen zijn, hoe crediteuren moeten delen in de verliezen en hoe het kapitaal van een bank kan worden aangevuld.

Belangrijke onderdelen 

Andrew Gracie, voorzitter van de FSB-groep die over crisismanagement gaat, zegt in een verklaring dat de laatste maanden van 2016 en 2017 gebruikt moeten worden om het werk af te maken.

Er wordt onder andere ingezet op maatregelen die ervoor moeten zorgen dat de meest belangrijke onderdelen van een bank actief blijven als die bank in de problemen zit.

In de laatste update van FSB werd onder andere ING als systeembank gezien. HSBC en JPMorgan Chase zijn de grootste banken op het lijstje van de FSB.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie