Aantal faillissementen daalt in juli

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gedaald. In juli zijn er in totaal zestien faillissementen minder uitgesproken dan in juni, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. 

De daling volgt op een stijging in juni. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend en bereikte het aantal faillissementen in augustus 2015 het laagste niveau sinds oktober 2008.

Vervolgens liep het aantal faillissementen zes maanden lang bijna onafgebroken op, om daarna weer drie maanden te dalen.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er 346 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, in juli failliet verklaard.

Handel

De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel, namelijk 64. Bij de financiële instellingen kwam het aantal faillissementen uit op 52.

De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in juli veel faillissementen uitgesproken in de vervoer- en opslagsector en de horeca.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie