Hugo Boss verwacht minder winst in 2016

Hugo Boss heeft zijn verwachtingen voor het hele jaar naar beneden toe bijgesteld. Het Duitse modemerk ziet zich daartoe genoodzaakt door tegenvallende verkopen in het tweede kwartaal.

Vooral in Azië en de Verenigde Staten zijn de resultaten benedenmaats. In China sloot het concern om die reden al meerdere winkels.

Daarnaast staat net als bij veel branchegenoten de omzet van Hugo Boss in Europa onder druk doordat toeristen vanwege de terreurdreiging wegblijven.

Hugo Boss verwacht dat de brutowinst (ebit) over het hele jaar 17 tot 23 procent lager zal uitvallen dan een jaar eerder. Eerder ging het bedrijf uit van een ''dubbelcijferige" daling. Ook qua omzet is het bedrijf somberder gestemd. Ging het eerder uit van een lichte groei op basis van gelijke wisselkoersen, nu wordt rekening gehouden met een omzetdaling tot 3 procent.

De opbrengsten in het tweede kwartaal daalden met 4 procent tot 622 miljoen euro. De omzet viel daarmee evenwel hoger uit dan de prognoses van analisten. Ook qua bedrijfsresultaat overtrof Hugo Boss, ondanks een daling, de verwachtingen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie