Fors hogere leaseprijs voor kleinere auto's

De leaseprijs van kleinere typen personenauto's is in de afgelopen vijf jaar aanzienlijk gestegen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

De leaseprijs van de grotere typen is juist gedaald, aldus het statistiekbureau.

In de afgelopen jaren is het leasen van een auto in het A-segment, waar bijvoorbeeld de Volkswagen Up, Fiat 500 en Peugeot 107 in vallen, duurder geworden. De operationele leaseprijs, dus exclusief brandstofvoorschot, voor de zakelijke markt nam in dit segment met 18,6 procent toe in de afgelopen vijf jaar.

Ook in het B-segment, waaronder bijvoorbeeld de Ford Fiesta en Toyota Yaris vallen, steeg de prijs relatief sterk met 7,1 procent in de periode.

Andere segmenten vertoonden juist een dalende trend: de leaseprijs van kleine en middelgrote auto's in de segmenten C en D, samen goed voor meer dan de helft van de leasemarkt, daalden met respectievelijk 3,7 en 0,1 procent.

De leaseprijs van auto’s in Segment E, de hogere middenklasse met auto’s als Audi A6 en BMW 5-serie, daalde met 6,1 procent. Onderaan de streep is het gemiddelde leasetarief in 2016 nagenoeg gelijk aan het tarief van 2011.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie