Technologische industrie bezorgd over Brexit

In navolging van onder meer de land- en tuinbouw is ook de technologische industrie niet gerust op de aanstaande Brexit. 

Het besluit van de Britten dreigt een lange periode van onzekerheid te brengen en kan de export negatief beïnvloeden, meent ondernemersorganisatie FME maandag.

Uit onderzoek van FME blijkt dat het Verenigd Koninkrijk de derde plaats bezet van de landen waarnaar het meeste wordt geëxporteerd. ''Juist dankzij vrije handel en standaardisatie van producten kunnen de Nederlandse technologische bedrijven zonder veel barrières zakendoen in Europa", aldus FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming- Bluemink. ''Juist daarom ben ik bezorgd."

Volgens FME kan het productieverlies voor de sector oplopen tot 1,6 procent, zo meldt de organisatie op basis van cijfers van het CPB. Het opwerpen van nieuwe barrières tussen de EU-landen en een onafhankelijk Verenigd Koninkrijk is volgens de organisatie zeer onwenselijk. Door het afsluiten van een goed handelsakkoord zou de pijn voor een groot deel verzacht kunnen worden.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie