Gesprekken over cao grondpersoneel KLM stukgelopen

KLM heeft grote moeite de vakbonden te overtuigen van de noodzaak tot verdere kostenbesparingen. Het overleg met de vertegenwoordigers van het grondpersoneel is opnieuw vastgelopen en ook het cabinepersoneel wil pas op de plaats maken met de versobering van arbeidsvoorwaarden.

FNV Luchtvaart overlegt dinsdag met het grondpersoneel over hoe het nu verder moet. Mogelijk wordt de KLM-directie een ultimatum gesteld.

Het bedrijf bezuinigt al jaren op de arbeidsvoorwaarden en de bond vindt dat de recente verbetering van de financiële resultaten ruimte biedt om nu eens te investeren in het personeel.

Bij het cabinepersoneel rommelt het eveneens. KLM vraagt ook zijn stewardessen opnieuw een tandje harder te gaan werken voor hetzelfde loon. Op die manier wil het bedrijf de beoogde groei van het vluchtaanbod realiseren, zonder dat daarvoor extra personeel moeten worden aangenomen.

Lange vluchten 

Daar komt bij dat KLM onlangs plannen heeft geopperd om op lange vluchten het aantal leidinggevenden in de cabine terug te brengen van twee naar één. Dat raakt weliswaar niet direct de werkgelegenheid, maar wel de doorgroeimogelijkheden voor het cabinepersoneel.

''Om meer tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten en om efficiënter te worden, is het noodzakelijk dat KLM transformeert'', liet het bedrijf in een verklaring weten. ''Ook ons cabinepersoneel moet hierin mee.''

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie