Recent noodweer forse kostenpost voor Achmea

De zware regen- en hagelbuien van de afgelopen weken hebben verzekeraar Achmea een forse kostenpost bezorgd.

Het moederbedrijf van onder meer Interpolis en Centraal Beheer schat het schadebedrag bij zijn klanten nu op ongeveer 260 miljoen euro. Dat is zo veel dat de verzekeraar mede hierdoor verwacht in de rode cijfers te belanden.

Achmea kan een deel van de water- en hagelschade bij onder meer boeren en tuinders nog terugkrijgen omdat het zelf herverzekerd is. Maar dan nog resteert een nettoschadelast door het noodweer van 140 miljoen euro.

Wat ook meespeelt is dat Achmea, dat ook een groot zorgverzekeraar is, de zorguitgaven afgelopen maanden harder zag stijgen dan verwacht.

Video: Veel schade in zuiden door noodweer

Hagelstenen

Alles bij elkaar rekent het bedrijf op groepsniveau daarom op een "beperkt negatief operationeel resultaat" over de eerste zes maanden van dit jaar. De halfjaarresultaten worden volgende maand gepubliceerd.

Het noodweer zorgde begin deze maand voor een ravage bij vooral boeren en tuinders. De Naast waterschade door de hevige regenval verwoestten vuistgrote hagelstenen kassen, daken en auto's.

De totale schade van het noodweer in het zuiden kan mogelijk oplopen tot 1 miljard euro, stelde gedeputeerde Patrick van der Broeck van de provincie Limburg vorige week.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie