Ook Frankrijk wil strijd aan met Londen als financieel centrum EU

Frankrijk heeft plannen om van Parijs een aantrekkelijker financieel centrum te maken, zodat de stad kan concurreren met Londen. 

Dat zegt de Franse premier Manuel Valls zaterdag tegen de Franse krant Le Parisien. Als gevolg van het aanstaande Britse vertrek uit de Europese Unie staat The City als financieel centrum van de EU ter discussie.

"We weten dat ondernemingen die nu in The City gevestigd zijn, plannen hebben de stad in te ruilen voor Dublin, Amsterdam, Frankfurt of Parijs", aldus Valls. "We werken nu aan maatregelen om onze aantrekkingskracht te versterken."

Frankrijk kijkt bijvoorbeeld naar mogelijkheden om belastingsregelingen gunstiger te maken en de status van expats te verbeteren. "Tegen grote internationale bedrijven zeg ik: welkom in Parijs, kom en investeer hier!" 

Belgie

Banken en andere financiële bedrijven dreigen duizenden Britse werknemers te ontslaan en elders mensen aan te nemen, als Britse bedrijven straks inderdaad geen directe zaken meer kunnen doen met Europa.

De Franse president Hollande benadrukte onlangs al dat het land Londense bankiers wil aantrekken. Ook de Belgische premier Charles Michel deed vorige week een vergelijkbare oproep.

De gemeente Amsterdam zei eerder dat bedrijven in de aanloop naar het 'Brexit'-referendum kozen voor Amsterdam als vestigingsplaats.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie