Zestien partijen melden zich voor failliet Scheer & Foppen

Zestien partijen hebben zich gemeld als mogelijke overnamekandidaat voor de failliete elektronicaketen Scheer & Foppen.

Dit vertelt de curator aan NU.nl. Hij heeft de partijen gevraagd vrijdag een bod en een plan in te dienen. Eerder kregen de ondernemingen toegang tot meer informatie over de keten.

Tussen de geïnteresseerden zitten grote internationale partijen, maar ook concerns die simpelweg de voorraad willen overkopen en ondernemingen die specifieke vestigingen willen overnemen.

Specifieke informatie over welke van de 56 vestigingen winstgevend zijn, kan de curator niet geven. Welke winkels mogelijk blijven bestaan en hoeveel werkgelegenheid behouden blijft, kan hij ook niet zeggen. "Ik wil geen verkeerde verwachtingen wekken."

Einde van de maand 

De winkels zijn nu nog open en blijven dat ook tot het einde van de maand. De curator streeft er ook naar tegen die tijd een eventuele doorstart te hebben afgerond.

Ruim een week geleden ging de vijftig jaar oude familieonderneming, die vooral in het noorden en oosten van het land actief is, op de fles. Het concern had al veel langer te maken met dalende omzetten. Nadat overnamegesprekken met partijen afketsten werd faillissement aangevraagd. 

Video: Hoe werkt een faillissement in 60 seconden

Animatie: in60seconds

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie