Financiële sector bereidt zich voor op Brits referendum

Britse banken en markten zetten zich schrap voor het brexit-referendum dat donderdag wordt gehouden. Er wordt rekening gehouden met een flinke klap voor de financiële sector.

Britse toezichthouders hebben er woensdag bij banken op aangedrongen dat het betalingsverkeer gewoon door moet gaan, zeggen ingewijden tegen Marketwatch. Zo moeten geldautomaten goed bijgevuld zijn, mag er geen onderhoud plaatsvinden aan betaalsystemen en mogen belangrijke medewerkers bij banken niet op vakantie zijn.

Beurzen verwachten extra drukte tijdens en vooral na de stembusgang over een afscheiding van het Verenigd Koninkrijk van de Europese Unie.

Zo liet onder meer Euronext al weten extra personeel in te zetten. De uitbater van de beurzen in Amsterdam, Brussel en Parijs verwacht dat er meer wordt gehandeld en dat de koersen meer zullen schommelen.

Anderen waarschuwden voor een koersdip van 10 procent als de Britten daadwerkelijk voor een vertrek uit de EU kiezen. De waarde van het Britse pond zou in dat geval zelfs tot tot 20 procent kunnen kelderen.

Video: Brexit in 60 seconden 

Animatie: in60seconds

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie