'Noorwegen dicht bij verbod op verkoop benzineauto’s per 2025'

In Noorwegen zouden per 2025 geen benzineauto's meer mogen worden verkocht. De Progressieve Partij is ver gevorderd met de onderhandelingen met de coalitiegenoten om daar overeenstemming over te bereiken.

Dat meldt de grote Noorse krant Dagens Næringsliv.

Noorwegen zou met de nieuwe richtlijn een van de meest vooruitstrevende landen ter wereld op dit gebied geworden. De Noorse klimaatminister Vidar Helgersen van de Conservatieve Partij heeft het nieuws op Twitter bevestigd.

In het Scandinavische land is een kwart van de verkochte auto's al elektrisch. De overheid gaat autoproducenten vragen te helpen met het behalen van de beoogde doelen om binnen tien jaar alleen nog maar emissieloze auto's te verkopen.

Tweede Kamer

In Nederland heeft de Tweede Kamer eerder dit jaar een motie aangenomen waarin minister Kamp (Economische Zaken) wordt opgeroepen om de verkoop van elektrische auto’s te stimuleren.

Een meerderheid van de Kamer wil dat het streven is dat er over tien jaar alleen nog maar emissieloze auto’s in Nederland worden verkocht, maar het kabinet en de VVD vinden dit te ambitieus.

De Europese Commissie sprak eerder de wens uit in 2050 alle benzine- en dieselauto’s van de weg te hebben. In 2030 moet het gebruik van deze auto’s in stedelijke gebieden zijn gehalveerd. Dit beleid heeft vooral tot doel om de CO2-uitstoot flink terug te dringen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie