Schiphol en FNV akkoord over beveiligers

Vakbond FNV heeft donderdag een akkoord gesloten met luchthaven Schiphol en betrokken beveiligingsbedrijven over betere werkomstandigheden voor beveiligers. Zij hoeven door het akkoord minder lang op hun benen te staan en komen vaker in vaste dienst, aldus de bond.

Schiphol en de beveiligingsbedrijven bereikten vorige week al overeenstemming met de overige vakbonden over een plan van aanpak. Daarbij werd ook al afgesproken dat de komende tijd extra beveiligers worden aangenomen, zodat het personeel bij de veiligheidscontrole minder lang achtereen hoeft te staan.

FNV was echter ontevreden over het onderhandelingsresultaat en bleef actievoeren voor betere afspraken.

Naast de statijden en de vaste banen ging het daarbij onder meer om problemen met de temperatuur op de werkplekken. Beveiligers krijgen nu de beschikking over koelunits en ventilatoren en mogen als dat nodig is hun kleding aanpassen, langere pauzes nemen of korter werken. Ook wordt het ziekteverzuim aangepakt.

De beveiligingsbedrijven en de luchthaven lieten weten tevreden te zijn dat verdere acties van de FNV nu van de baan zijn. Een deel van de beveiligers legde afgelopen weken een paar keer kortstondig het werk neer. Veel poortjes waren daardoor tien tot twintig minuten dicht.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Portemonnee

Portemonnee
Wat verandert er in 2017 voor je persoonlijke financiën?

Dekkingsgraden

Dekkingsgraden
Dit moet je weten over pensioenfondsen.
Tip de redactie