Schiphol en FNV akkoord over beveiligers

Vakbond FNV heeft donderdag een akkoord gesloten met luchthaven Schiphol en betrokken beveiligingsbedrijven over betere werkomstandigheden voor beveiligers. Zij hoeven door het akkoord minder lang op hun benen te staan en komen vaker in vaste dienst, aldus de bond.

Schiphol en de beveiligingsbedrijven bereikten vorige week al overeenstemming met de overige vakbonden over een plan van aanpak. Daarbij werd ook al afgesproken dat de komende tijd extra beveiligers worden aangenomen, zodat het personeel bij de veiligheidscontrole minder lang achtereen hoeft te staan.

FNV was echter ontevreden over het onderhandelingsresultaat en bleef actievoeren voor betere afspraken.

Naast de statijden en de vaste banen ging het daarbij onder meer om problemen met de temperatuur op de werkplekken. Beveiligers krijgen nu de beschikking over koelunits en ventilatoren en mogen als dat nodig is hun kleding aanpassen, langere pauzes nemen of korter werken. Ook wordt het ziekteverzuim aangepakt.

De beveiligingsbedrijven en de luchthaven lieten weten tevreden te zijn dat verdere acties van de FNV nu van de baan zijn. Een deel van de beveiligers legde afgelopen weken een paar keer kortstondig het werk neer. Veel poortjes waren daardoor tien tot twintig minuten dicht.

Lees meer over:

Zakelijk

Zakelijk
Bekijk al het nieuws, achtergronden en tips voor mkb'ers. 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 06.00 uur weten wat het nieuws wordt?

finanzen.nl

finanzen.nl
finanzen.nl brengt nieuws, columns en achtergrondartikelen over de beurs.
Tip de redactie