Personeel Schiphol houdt woensdag grote manifestatie

Personeel van Schiphol houdt woensdag een grote manifestatie. Volgens vakbond FNV lopen in totaal zo'n vijfhonderd beveiligers, bagage- en vrachtafhandelaars, cabinemedewerkers en schoonmakers mee met een mars van Schiphol Plaza naar het hoofdkantoor van de luchthaven.

De actie is bedoeld om aandacht te vragen voor de verslechterende arbeidsvoorwaarden en groeiende werkdruk op vliegvelden wereldwijd.

Ook wordt geprotesteerd tegen de opkomst van de staatsgesubsidieerde luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten, wat volgens FNV voor banenverlies zorgt in de Europese luchtvaartbranche.

Ook op 33 andere grote luchthavens in de wereld wordt woensdag actiegevoerd op het moment dat in Dublin een grote bijeenkomst van luchtvaartmaatschappijen is. De manifestatie staat volgens FNV los van de werkonderbrekingen die de beveiligers op Schiphol de laatste dagen houden.

Reizigers ondervinden naar verwachting weinig hinder van de actie. Het gaat ook niet om een staking, aldus de bond. De actievoerders zijn bijvoorbeeld mensen die net klaar zijn met werken.

Lees meer over:

Inkomen

Inkomen
'Hoeveel geld genoeg is, moet je zelf beantwoorden', vertelt hoogleraar vastgoedeconomie Dirk Brounen.

Reisverzekering

Reisverzekering
Wel of niet afsluiten? De zin en onzin van reisverzekeringen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 
Tip de redactie