Personeel Schiphol houdt woensdag grote manifestatie

Personeel van Schiphol houdt woensdag een grote manifestatie. Volgens vakbond FNV lopen in totaal zo'n vijfhonderd beveiligers, bagage- en vrachtafhandelaars, cabinemedewerkers en schoonmakers mee met een mars van Schiphol Plaza naar het hoofdkantoor van de luchthaven.

De actie is bedoeld om aandacht te vragen voor de verslechterende arbeidsvoorwaarden en groeiende werkdruk op vliegvelden wereldwijd.

Ook wordt geprotesteerd tegen de opkomst van de staatsgesubsidieerde luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten, wat volgens FNV voor banenverlies zorgt in de Europese luchtvaartbranche.

Ook op 33 andere grote luchthavens in de wereld wordt woensdag actiegevoerd op het moment dat in Dublin een grote bijeenkomst van luchtvaartmaatschappijen is. De manifestatie staat volgens FNV los van de werkonderbrekingen die de beveiligers op Schiphol de laatste dagen houden.

Reizigers ondervinden naar verwachting weinig hinder van de actie. Het gaat ook niet om een staking, aldus de bond. De actievoerders zijn bijvoorbeeld mensen die net klaar zijn met werken.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie