NN in beroep tegen compensatie woekerpolis

NN Group (Nationale-Nederlanden) gaat in beroep tegen de compensatie in de woekerpolisaffaire, waar de verzekeraar eind maart toe werd veroordeeld. Dat maakt het bedrijf donderdag bekend.

De geschillencommissie van klachteninstituut Kifid oordeelde eind maart dat NN de eerste kosten van een beleggingsverzekering moet vergoeden en over de brug moet komen met een hogere compensatie in verband met een meeverzekerd overlijdensrisico. Het ging om een individuele zaak, die aanknopingspunten kan bieden voor collectieve schadeclaims.

Volgens Kifid heeft NN klanten te weinig informatie gegeven over de polissen en de kosten. De naleving van de informatieplicht telt zwaar in zaken over woekerpolissen.

NN zei destijds hetĀ niet eens te zijn met de manier waarop de commissie criteria toepast die het EU-hof in Luxemburg vorig jaar heeft gesteld. Daarom is nu beroep aangetekend.

Bestuursvoorzitter Lard Friese benadruktĀ in een toelichting dat NN zich altijd aan de geldende regels heeft gehouden. Het bedrijf tracht zelf tot overeenstemming te komen met ontevreden klanten, maar verwacht dat dit ''omvangrijke proces'' nog enkele jaren in beslag kan nemen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is alweer bijna tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

TMG

TMG
TMG is onderwerp van een overnamestrijd. Een profiel van een van de grootste mediabedrijven van Nederland.
Tip de redactie